Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Star Wars : Η Δύναμη Ξυπνάει

Γειαααααα..

Η αλήθεια είναι πως δεν με συναρπάζει η ιδέα μιας ταινίας που έχει να κάνει με άλλους γαλαξίες αστέρια και ότι τέλος πάντων σχετίζεται με τον ''Πόλεμο των Άστρων''. Αλλά είμαι εδώ για όποιον ''άτυχο'' δεν έχει δει την ταινία..
Μεταξύ μας ούτε εγώ την είδα. Ναι,δεν την έχω δει...
  Έχουν περάσει 38 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ταινία του 77'. Και αυτή η ταινία έσπασε τα ταμία ξεπερνώντας ακόμα και τα έσοδα της ταινίας: ''Harry Poter and the Deathly Hallows part. II''
Άσε,πληγώθηκα..


Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.Λίγο ψάξιμο,κανένα γκάλοπ από συμμαθητές και να το : η υπόθεση...Περίπου τριάντα χρόνια μετά την καταστροφή του δεύτερου Άστρου του Θανάτου, ο Λουκ Σκάιγουοκερ, ο τελευταίος Τζεντάι, έχει εξαφανιστεί. Η Πρώτη Τάξη, ο διάδοχος της πρώην Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, και η Αντίσταση, ένας στρατιωτικός οργανισμός που έχει την υποστήριξη της Δημοκρατίας και διοικείται από την δίδυμη αδελφή του Λουκ, την Στρατηγό Λέια Οργκάνα, ξεψαχνίζουν όλο τον γαλαξία για να τον βρουν.
Σ' ένα χωριό στον πλανήτη Jakku, ο πιλότος της Αντίστασης Πο Ντάμερον βρίσκει τον δημογέροντα, Lor San Tekka για να πάρει έναν χάρτη με τις συντεταγμένες για την τοποθεσία που βρίσκεται ο Λουκ. Στρατιώτες Stormtroopers της Πρώτης Τάξης, υπό τις διαταγές του μυστηριώδους Κάιλο Ρεν εισβάλουν στο χωριό, το καταστρέφουν, σκοτώνουν τους άμαχους και αιχμαλωτίζουν τον Πο. Το ανδροειδές του Πο, όμως, το BB-8, διαφεύγει με τον χάρτη κρυμμένο στην μνήμη του, ώσπου βρίσκει μια ρακοσυλλέκτη, την Ρέι, σε μια μάντρα.
Ενώ ο Ρεν χρησιμοποιεί την Δύναμη στον Πο για να μάθει που είναι το BB-8, ο Stormtrooper FN-2187, αηδιασμένος που η μονάδα του σκότωσε αμάχους, αποφασίζει να λιποτακτήσει και βοηθά τον Πο να ξεφύγουν. Κλέβουν ένα μαχητικό αεροσκάφος TIE, το οποίο συντρίβεται στον Jakku, και ο stormtrooper, που ο Ντάμερον ονομάζει "Φιν", φαίνεται να είναι ο μόνος επιζών. Ο Φιν βρίσκει την Ρέι και τον BB-8, και ψεύδεται πως είναι μέλος της Αντίστασης. Η Πρώτη Τάξη βρίσκει τον Φιν στην μάντρα και εξαπολύει αεροπορική επίθεση, αναγκάζοντας την Ρέι, τον Φιν, και το BB-8 να κλέψουν ένα σαράβαλο, που δεν είναι άλλο από το Μιλένιουμ Φάλκον, και να διαφύγουν από τον πλανήτη.
Το Φάλκον παθαίνει βλάβη και τους αφήνει στον τόπο. Γρήγορα τους βρίσκει ο Χαν Σόλο και ο Τσουμπάκα, οι οποίοι έψαχναν το παλιό τους σκάφος. Ο Χαν τους εξηγεί πως ο Λουκ προσπάθησε να ξαναφτιάξει το Τάγμα των Τζεντάι μετά την Μάχη του Έντορ, αλλά ένας μαθητής του γύρισε στην Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης και έγινε ο Κάιλο Ρεν, καταστρέφοντας όλα όσα έχτισε ο Λουκ. Ο Λουκ εξαφανίστηκε, ψάχνοντας τον χαμένο πρώτο ναό των Τζεντάι. Στην Βάση Starkiller, έναν πλανήτη ο οποίος μετατράπηκε σε ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει ολόκληρα ηλιακά συστήματα, ο Ρεν ακούει από τον Ανώτατο Ηγέτη Σνόουκ πως για να καταβάλει το κάλεσμα της φωτεινής πλευράς της Δύναμης, πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του, τον Χαν Σόλο. Το πλήρωμα του Φάλκον φτάνει στον πλανήτη Takodana και βρίσκει την Maz Kanata, η οποία μπορεί να βοηθήσει το BB-8 να φτάσει στην Αντίσταση. Όμως ο Φιν, που ο μόνος σκοπός του ήταν να ξεφύγει από την Πρώτη Τάξη, αποφασίζει να εγκαταλείψει την ομάδα. Η Ρέι προσπαθώντας να του αλλάξει γνώμη, νιώθει κάτι να την καλεί. Βρίσκει σε μια κρύπτη το φωτόσπαθο του Άνακιν Σκάιγουοκερ. Μόλις το πιάνει, βλέπει ένα μυστηριώδες όραμα και φεύγει τρομαγμένη, απορρίπτοντας την πρόθεση της Maz να της δώσει το φωτόσπαθο.
Η Πρώτη Τάξη, έχοντας πληροφορηθεί την παρουσία του BB-8, επιτίθεται στον Takodana. Βλέποντας την επίθεση, ο Φιν επιστρέφει και παίρνει το φωτόσπαθο από την Kanata. Εν τω μεταξύ, η Βάση Starkiller καταστρέφει το ηλιακό σύστημα του Hosnian, το οποίο πρόσκειται στην Δημοκρατία, μαζί με τον κυριότερο της πλανήτη, τον Hosnian Prime. Ο Χαν, ο Τσουμπάκα και ο Φιν αιχμαλωτίζονται αρχικά, όμως απελευθερώνονται με τη βοήθεια ενός σμήνους από Αντιστασιακά Μαχητικά X-wing υπό τον Πο, ο οποίος επέζησε από την συντριβή στον Jakku. Όμως, η Ρέι, έχει πιαστεί από τον Ρεν, ο οποίος την μετέφερε στη Βάση Starkiller. Ο Ρεν προσπαθεί να μπει στο μυαλό της Ρέι για να βρει τον χάρτη, αλλά εκείνη του αντιστέκεται, και αργότερα δραπετεύει από το κελί της χρησιμοποιώντας το κόλπο μυαλού των Τζεντάι. Ο Χαν επανενώνεται με την Λέια όταν, μαζί με τον Τσουμπάκα και τον Φιν, μεταφέρονται στην βάση της Αντίστασης στον πλανήτη D'Qar. Το BB-8 βρίσκει το ανδροειδές R2-D2, το οποίο, από την μέρα που εξαφανίστηκε ο Λουκ, είναι απενεργοποιημένο.
Η Βάση Starkiller ετοιμάζεται να καταστρέψει τον D'Qar, και η Αντίσταση καταστρώνει ένα σχέδιο διείσδυσης στην επιφάνεια της βάσης και εξουδετέρωσης της ενεργειακής του ασπίδας, ώστε τα μαχητικά να μπορέσουν να επιτεθούν το αδύναμο σημείο του υπερόπλου. Χρησιμοποιώντας το Φάλκον, ο Χαν, ο Τσουμπάκα και ο Φιν μπαίνουν στη βάση, χαμηλώνουν τις ασπίδες, και ξαναβρίσκουν την Ρέι. Όμως το σμήνος των X-wing δεν μπορεί να διαπεράσει το όπλο, έτσι ο Χαν και ο Τσουμπάκα τοποθετούν εκρηκτικά για να τρυπήσουν την ασπίδα. Εκεί, ο Χαν βρίσκει τον γιο του. Ο Χαν μιλάει στον Ρεν, με το κανονικό του όνομα, Μπεν, και τον ικετεύει να εγκαταλείψει την σκοτεινή πλευρά. Ο Ρεν, όμως, αν και συγκρούονται τα αισθήματα του, σκοτώνει τον πατέρα του. Ο Τσουμπάκα, οργισμένος, πυροβολεί και τραυματίζει τον Ρεν, και πυροδοτεί τα εκρηκτικά. Τα X-wing χτυπούν το όπλο, ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα καταστρέψει την Βάση Starkiller.
Ο Ρεν, αν και τραυματισμένος, κυνηγά τον Φιν και την Ρέι στην επιφάνεια. Ο Φιν βγάζει το φωτόσπαθο του Άνακιν Σκάιγουοκερ για να τον αντιμετωπίσει, αλλά τραυματίζεται σοβαρά. Ενώ ο Ρεν ετοιμάζεται να πιάσει το φωτόσπαθο του παππού του, η Ρέι το παίρνει, και τελικά τον νικά, χρησιμοποιώντας την Δύναμη. Αμέσως μπαίνει στο Φάλκον μαζί με τον Φιν και τον Τσουμπάκα, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τον πλανήτη πριν ο τελευταίος εκραγεί. Ο Snoke διατάζει τον στρατηγό Hux, να εκκενώσει τη βάση και να του φέρει τον καταβεβλημένο Ren, πριν την έκρηξη. Στον D'Qar, η Αντίσταση γιορτάζει την νίκη της ενώ η Λέια, ο Τσουμπάκα και η Ρέι θρηνούν τον θάνατο του Χαν. Εκείνη τη στιγμή, το R2-D2 ξυπνά και αποκαλύπτει το άλλο μισό του χάρτη. Με το R2-D2 και τον Τσουμπάκα, η Ρέι ακολουθώντας το χάρτη φτάνει σε ένα νησί ενός ωκεανού ενός μακρινού πλανήτη, όπου βρίσκει τον Λουκ και του δίνει το φωτόσπαθο του πατέρα του.

                                                                                                                                                 Πηγή:Βικιπαίδεια

Κοιτάξτε,για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι περισσότεροι που την είδαν είναι άντρες. Οπότε,πως να έχεις αντικειμενική γνώμη από τους άντρες? Ε, πως πες μου!

Προσωπικά, εμένα όλα αυτά μου μοιάζουν όπως της μαμάς μου ο Χάρι Πότερ: Κινέζικα. Τουλάχιστον η μαμά μου ξέρει και μερικά ονόματα : Νταμπλντορ και Σνέιπ, που τους μπερδεύει,δεν παίζει κανένα ρόλο.
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι εκείνον τον κοντό τύπο, με το πράσινο δέρμα και τα πεταχτά αυτάκια. Αλλά ούτε το όνομά του δεν ξέρω. Τι να πεις..

Βέβαια κάποιες από τις κριτικές ήταν λιγάκι αυστηρές. Αλλά τέλος πάντων.
Το μόνο σίγουρο είναι πως με τέτοια επιτυχία η ταινία θα προβάλετε στους κινηματογράφους για ΠΟΛΥ καιρό. Σε αντίθεση με τους Αγώνες Πείνας και την παταγωδώς αποτυχία τους. Κρίμα...

     Αυτά από εμένα για την ώρα...2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ,συγγνώμη που δεν σου απάντησα τοσο καιρό,είμαι καινούργια σχετικά,και δεν το είχα προσέξει καν

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...