Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Η οικογένεια Πότερ


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!

Ύστερα από ένα συνδυασμό από δικές μου ασυναρτησίες, κατέληξα, πως σήμερα έπρεπε να κάνω ένα αφιέρωμα. Έτσι, αυτή η μέρα ήρθε. Αν και αν το σκεφτείς δεν είναι απόλυτα αντικειμενικό.

Καταρχάς και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, η πηγή είναι το Pottermore.


 Η οικογένεια Πότερ είναι μια παλιά, αλλά ποτέ (μέχρι τη γέννηση του Harry James Potter) ιδιαίτερα διάσημη οικογένεια  στην ιστορία  των Μάγων, αν και είχαν μια σταθερή και άνετη ζωή.
Το Πότερ δεν είναι ένα ασυνήθιστο επώνυμο Μαγκλ.
    Στον κόσμο των Μαγκλ ''Πότερ'', είναι ενα επαγγελματικό επώνυμο, κατα 'κρίβεια είναι το επίθετο που είχαν κυρίως αγγειοπλάστες. Στις οικογένεις μάγων το Potter βγαίνει από τον μάγο του δωδέκατου αιώνα Linfred του Stinchcombe, έναν καλό,αγαπημένο και εκκεντρικό άνθρωπο, του οποίου το παρατσούκλι ήταν, ''ο Potterer'',κάτι το οποίο ανάμεσα στα χρόνια έγινε ''Potter''.  Ο Linfred ήταν ένας αφηρημένος συνάδελφος των Μαγκλ, και οι γείτονες του τον καλούσαν συχνά για τις φαρμακευτικές του υπηρεσίες. Κανένας δεν συνειδητοποίησε ότι οι υπέροχες θεραπείες του Linfred για την ευλογιά και το ρίγος ήταν μαγικές: όλοι τον θεωρούν ένα ακίνδυνο και αξιαγάπητο ''φιλαράκι''. Οι ιστορικοί πιστεύουν πως ο Linfred εκτελούσε μια σειρά από θεραπείες που εξελίχθηκαν σε φίλτρα, κάποια από τα οποία χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων το  Skele-gro και to  Pepperup, κάτι το οποίο του επέτρεψε να αφήσει ένα σημαντικό σωρό από χρυσό σε κάθε ένα από τα επτά παιδιά του, μετά το θάνατό του.

Ο πρωτότοκος γιος του  Linfred, ο Hardwin, παντρεύτηκε μια όμορφη νεαρή μάγισσα με το όνομα Iolanthe Peverell, η οποίος καταγόταν από το χωριό του  Godric Hollow. Ήταν η εγγονή της Ignotus Peverell. Σε περίπτωση απουσίας των αρσενικών κληρονόμων, αυτή, η μεγαλύτερη της γενιάς της, είχε κληρονομήσει αόρατο μανδύα του παππού της. Όταν η Iolanthe εξήγησε στον  Hardwin, μια παράδοση στην οικογένειά της ήταν η κατοχή αυτού του μανδύα να  παραμένει μυστική. Ο σύζυγό της σεβάστηκε τις επιθυμίες της. Από αυτή τη στιγμή και στο εξής, ο μανδύας παραδόθηκε στο μεγαλύτερο κάθε γενιάς.
   Οι Potter  συνέχισαν να παντρευτούν τους γείτονές τους, περιστασιακά Muggles, και να ζoυν στην Αγγλία, για πολλές γενιές, ο καθένας πρόσθετε όλο και περισσότερο χρυσό, λόγο της εφευρετικότητας, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανόν να κληρονόμησαν από τον Linfred.

O Χένρι Πότερ (Χάρι για του οικείους ), ο οποίος ήταν άμεσος απόγονος του Hardwin και Iolanthe, υπηρέτησε στο Wizengamot από το 1913 - 1921. Ο  Henry προκάλεσε ένα μικρό μπέρδεμα όταν δημοσίως καταδίκασε τον τότε Υπουργός Μαγείας, Archer Evermonde, ο οποίος είχε απαγορεύσει στη μαγική κοινότητα να βοηθάει τους Muggles ξεκινώντας το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ήταν ένας ισχυρός παράγοντας στο αποκλεισμό του από ''τους ιερούς είκοσι οκτώ'' *

Ο γιος του Henry ονομαζόταν Fleamont Potter. Ο Fleamont ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν η επιθυμία της μητέρας του πριν πεθάνει, καθώς ήταν το πατρικό της όνομα και αλλιώς θα ''πέθαινε''. Εκείνος έφερε το βάρος εξαιρετικά καλά. Ήταν ο Fleamont που τετραπλασιαστεί το χρυσό, δημιουργώντας το μαγικό Sleekeazy - στιλπνοτέξ - Potion Hair. Είχε μια πολύ μεγάλη κληρονομιά, αν και αφού ήταν μόνο αυτός και η γυναίκα του, Euphemia δεν θαπερνούσε σε κανέναν απόγονο. Είχαν παραιτηθεί αρκετά  από την ελπίδα του γιου ή της κόρης όταν, με σοκ και έκπληξη, η Euphemia διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος,και το αγαπημένο τους παιδί, ο James, γεννήθηκε.

Ο Fleamont και η Euphemia έζησαν αρκετά για να δoυν τον James να  παντρεύεται έναν Μαγκλογεννημένο κορίτσι που ονομάζόταν Lily Evans, αλλά όχι για την γέννηση του εγγονού του, Χάρι.Η δρακοευλογία τους ''τελίωσε'' μέσα σε λίγες μέρες, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, και ο James  στη συνέχεια, κληρονόμησε τον αόρατο Μανδύα του Ignotus Peverell.


* και έτσι, πριν τελειώσω μια ακόμα τέλεια ανάρτηση, θα ήθελα να προσθέσω, το τι εστί : <<ιεροί 28>>. Ιεροί 28 ονομάζονταν οι οικογένειες που ήταν ''αληθινά ανόθευτοι'' μέχρι την δεκαετία του 1930.

Αυτά για την ώρα...


3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...