Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Hogwarts Weekly - James Potter

Χρόνια Πολλά James Potter!

by


Ο ήρωας.

Ο James Potter γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1960. Οι γονείς του ήταν ο Fleamont και η Euphemia, οι οποίοι ήταν και οι δύο μάγοι. Ο Fleamont Potter είχε τετραπλασιάσει το χρυσό έχοντας έτσι μια πλούσια και άνετη ζωή. Αυτός και η γυναίκα του Euphemia Potter έγιναν σε αρκετά μεγάλη ηλικία γονείς, έτσι για αυτούς ήταν σοκ όταν έμαθαν πως η Euphemia ήταν έγκυος στον James.
   Ζώντας με όλες τις ανέσεις που θα μπορούσαν να έχει ένα παιδί, ο ερχομός του στο Hogwarts ήταν γεμάτος με τον αέρα του καλομαθημένου. Γίνεται γρήγορα φίλος με τον Sirius Black, και μεταξύ τους αναπτύσετε μια φιλία, που είμαι σίγουρη πως κρατάει ακόμα.

   Γενικά ο James Potter ήταν αλαζονικός και θρασύς νέος, κάτι όμως που δεν τον σταμάτησε να κάνει φίλους, τον Remus Lupin και τον Peter Pettigrew . Πολύ καλός μαθητής, ποτέ όμως ''σπασικλάκι'', ο James ήταν από τα αγόρια που φώναζαν από μακριά : <<Είμαι ο αρχηγός>>

   Αντιπάθησε κατευθείαν τον Severus Snape, καθώς ποτέ δεν είχε εκφράσει την αγάπη του για τις σκοτεινές τέχνες, σε αντίθεση με το Snape που ήθελε εξ αρχής να μπει στο Σλίθεριν.

            '' Όσοι μπήκαν στο Σλίθεριν, σκάρτεψαν...''

Εκτός όμως από τους τρεις φίλους που απέκτησε και τον έναν του ¨εχθρό¨΄, σε εκείνο το τρένο, εκείνη τη Παρασκευή, γνώρισε και την μέλλουσα γυναίκα του, την τέλεια, την εκπληκτική, την γυναίκα ίνδαλμα, Lily Evans, η οποία όμως τότε, δεν έδειξε κανένα μα κανένα ενδιαφέρον για το πρόσωπο του James Potter. Αυτό όμως ήταν κι ένας από τους λόγους που τον έκανε να την κυνηγήσει.


 Όπως είπα φυσικά και πριν ο James ήταν ένας πάρα πολύ καλός μαθητής. Και έτσι δεν άργησε να καταλάβει - αυτός και ο Sirius - πως κάτι συνέβαινε με τον Remus. Δεν θα ήθελα να σας μιλήσω για τον Peter, γιατί θα βρίσω, και δεν θέλω. Έτσι στο δεύτερο έτος, ανακάλυψαν πως ο καλός τους φίλος Remus Lupin είναι λυκάνθρωπος. Αντί όμως να τον αφήσουν, όπως πίστευε αυτός - ο Remus- όχι μόνο δεν τον άφησαν αλλά σκέφτηκαν κάτι πολύ έξυπνο, αλλά και ριψοκίνδυνο. Η εφεύρεση του Marauders Map.Είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο Peter, θα ήθελε να παρατήσει τον Remus μόλις το έμαθε, αλλά τέτοιος που είναι, δεν είχε ούτε καν τα κότσια να το κάνει. Όπως και να έχει, ο Remus Lupin  έχει πραγματικούς φίλους δίπλα του.

Μέχρι το πέμπτο έτος,ο James είχε ζητήσει πάρα πολλές φορες την Lily να βγούνε για ραντεβού, αυτή όμως αρνήθηκε..

''... Ανακατύεις τα μαλλιά σου, γιατί νομίζεις πως σου πει να δείχνεις σαν να κατέβηκες μόλις από το σκουπόξυλο, κάνεις φιγούρα με αυτή την ηλίθια χρυσή μπάλα, περπατάς στους διαδρόμους και χτυπάς με ξόρκια όποιον σου καπνήσει για να πουλήσεις μούρη. Απορώ πως απογειώνεται το σκουπόξυλο σου με τόσο υπερτροφικό εγώ. Μου προκαλείς ΑΗΔΙΑ...''

Με το τελευταίο έτος στο Hogwarts ο James ωρίμασε αρκετά, ''μπήκε στον ίσιο δρόμο'', και έτσι και η  Lily επιτέλους δέχτηκε να βγουν μαζί.


   
Και κάπως έτσι, γεννήθηκε εκείνος ο έρωτας, και μετά ήρθε η αγάπη, και μετά ήρθε το τέλος...Στις 31 Ιουλίου 1980, έγιναν γονείς αποκτώντας αυτό το αγόρι με τα πράσινα μάτια, και τα μαύρα ανάκατα μαλλιά.
Στις 31 Οκτωβρίου 1981 πέφτουν και οι δύο νεκροί, από την φονική κατάρα του Λόρδου Βόλντεμορτ, μένοντας όμως στην ιστορία, γιατί αυτός μπορεί να μην είχε ραβδί, όμως μπήκε μπροστά για να προστατεύσει ότι αγαπούσε περισσότερο : τη γυναίκα του, και το παιδί του ..


Στη μνήμη του ο Harry Potter και η Ginny Weasley ονόμαν τον πρώτο τους υιό James Sirius

''... Η πράσινη λάμψη πλημμύρισε το μικρό χολ, φώτισε το μωρουδιακό καροτσάκι που ήταν αφημένο δίπλα στον τοίχο, έκανε τα κάγκελα της σκάλας να λάμψουν σαν λάμπες φθορίου, και ο James Potter σωριάστηκε σαν μαριονέτα με κομμένα τα νήματα...''2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...