Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

The Wizarding World of Harry Potter - Dobby, a free elf


Χρόνια Πολλά Dobby !Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά πράματα να πω. Το πρώτο σίγουρα είναι πως είναι ντροπή για τον σεναριογράφο - σκηνοθέτη που δεν τον έδειξε ούτε στο ελάχιστο σε καμία ταινία εκτός την : Harry Potter and the chamber of secrets και την : Harry Potter and the deathly hallows part 1. Ειλικρινά, πιστεύω πως σίγουρα του άξιζε λίγος ακόμα τηλεοπτικός χρόνος, καθώς αυτό το house elf, πιθανότατα να μην σου γεμίζει το μάτι - ούτε εμένα - αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ένας μικρός μικρός ήρωας. Μικρός μόνο στο μέγεθος.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσω να απαριθμώ τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει στις ταινίες απλά και μόνο επειδή δεν υπήρχε ώρα, οπότε θέλω να σας θυμίσω εκείνες τις αξέχαστες στιγμές που ζήσαμε παρέα με αυτό το λιλιπούτειο ανθρωπάκι με τα τεράστια πράσινα μάτια σαν μπαλάκια του τένις.

                          Ας ξεκινήσουμε
1. Οι περισσότεροι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αλλά όλα όσα έκανε τα έκανε για να προστατέψει το φίλο του : α) έκλεψε επίτηδες όλα τα γράμματα που έστελναν στο Harry Potter β) έκλεισε την είσοδο στο σιδηροδρομικό σταθμό γ) μάγεψε επίτηδες μια Bludger κάνοντας ο Harry Potter να σπάσει το χέρι του, και ύστερα να χάσει και τα κόκαλά του. Άλλη φορά όμως.

2. Μπορεί να σε αγαπάμε και να σε εκτιμάμε Hermione Granger, και πραγματικά θέλω να ξέρεις πως εγώ σίγουρα θα γινόμουν μέρος THE HOUSE-ELF LIBERATION FRONT, αλλά τα ξωτικά του Hogwarts δεν είχαν την ίδια γνώμη. Έτσι ενώ εσύ έκανες τα αδύνατα δυνατά και έφτιαχνες σκούφους για να ελευθερώσεις όλα τα House Elf κανένα House Elf δεν ήθελε να ελευθερωθεί. Και έτσι ο Dobby κατέληξε να κυκλοφορεί με 20 σκούφους στο κεφάλι.

3. Αλλά, άλλο είναι οι σκούφοι και άλλο οι κάλτσες, γιατί ο Dobby, έχει μεγάλη λατρεία στις κάλτσες. Απλά η λατρεία του για τις κάλτσες είναι λίγο περίεργη καθώς του αρέσουν ναι μεν, αλλά πρέπει η μια κάλτσα να διαφέρει από την άλλη. Έτσι όταν ο Harry Potter του έδωσε δύο κίτρινες-μουσταρδί κάλτσες είπε πως το κατάστημα είχε κάνει λάθος. Και όταν ο Ron Weasley του έδωσε και ένα δικό του ζευγάρι κάλτσες και ένα πουλόβερ, εκεί να δείτε κλάματα.4. Και μετά, τίποτα, κάνουμε να τον δούμε για 2 ολόκληρα βιβλία... Ναι, ναι ξέρω τον είδαμε να χτυπιέται με τον Kreacher αλλά δεν είναι αυτό το νόημα.

Το τέλος ήταν αναπόφευκτο αλλά ο Dobby ήρθε, και τους έσωσε. Με αντίτιμο τη ζωή του...Να και ένας ακόμα λόγος για να μισεί κανείς την Bellatrix.

Αλλά σίγουρα πρέπει αν θυμόμαστε πως ο Dobby είναι ελεύθερος.


                      Χρόνια Πολλά Dobby!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...