Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Hogwarts Weekly - Harry Potter


Χρόνια Πολλά Harry Potter!


by     
Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να έχω να πω πάρα πολλά για τον άνθρωπο στη φωτογραφία, αλλά δεν ξέρω απλά τι να γράψω..


 Αυτό κι αν είναι ειρωνεία, μιας που όταν λες : Έβλεπα χτες στη τηλεόραση τον Harry Potter, αν και εννοείς τον κόσμο του Harry Potter, λες έτσι κι αλλιώς το όνομά του, άρα είναι λίγο τραγικό να μην ξέρω τι να πω.

Θα γράψω ότι μου έρθει, και ο Θεός βοηθός.Εμμ.. από που να αρχίσω;.. Ο Harry Potter γεννήθηκε την Πέμπτη 31 Ιουλίου, την ίδια ημερομηνία με τα γενέθλια της βασίλισσας J.K.Rowling.
Τι άλλο; Δεν έζησε και εύκολα παιδικά χρόνια, αλλά αυτό όπως έχω ξανά πει, δεν τον έκανε να αλλάξει σαν χαρακτήρα..

 Η είδηση πως είναι μάγος ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη, γιατί μέχρι τότε ήταν απλά ο Harry: Just Harry..

Στο πέρασμα τον χρόνων νομίζω πως μας απέδειξε επάξια το πόσο γενναίος είναι. Αλλά εδώ είναι που έχω να κάνω παρατήρηση.

Πιστεύω πως η Rowling έχει κάνει ένα μικρό λαθάκι στο ποιος είναι ο Harry Potter.

Αυτό που θέλω να πως είναι πως η Rowling είναι o Harry Potter  και μάλλον το να γράφει για τον εαυτό της, τής ήταν λίγο δύσκολο.

Εννοώ, πως αφού έχουν ''γεννηθεί'' την ίδια μέρα, νομίζω είναι απολύτως λογικό να θεωρώ πως η ίδια η Rowling έχει περάσει τα χαρακτηριστικά του εαυτού της στο : ''παιδί από χαρτί και μελάνι''.

Τουλάχιστον αυτό περνάνε οι ταινίες, αν τις δεις μονοκόμματα και χωρίς κάποια επιπλέον πληροφορία από τα βιβλία δεν μπορείς να καταλάβεις τι εστί ο Harry Potter σαν πρόσωπο. όχι ότι εγώ ξέρω αλλά σίγουρα πέντε πράγματα παραπάνω τα ξέρω από κάποιο που έχει δει μόνο τις ταινίες.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως από τις ταινίες δεν μπορείς να κατανοήσεις το πόσο προσγειωμένος είναι ο Harry Potter. Πως ακόμα και μονο στα δεκαεπτά του χρόνια ήταν ο λόγος για να κάνει τον Remus Lupin, προτρέποντάς τον να πάει στην οικογένειά του, ευτιχισμένο..

Δεν μπορείς να κατανοήσεις πόσο πιστός είναι στους φίλους του, στην οικογένεια των φίλων του που σε τελική ανάλυση έγινε και δική του. Στην οικογένεια που δημιούργησε με την γυναίκα της ζωής του..  

Δεν μπορείς να κατανοήσεις πως σε τελική ανάλυση ο Harry Potter είναι άνθρωπος. Ναι ξέρω όλοι οι άνθρωποι γύρω μας είναι άνθρωποι, αλλά... Τον ορισμό άνθρωπος μπορείς να τον έχεις μόνο αν έχεις ανθρωπιά, και ο Harry Potter έχει. Έχει νεύρα και κλαίει, απελπίζεται ξανά αποκτά της πίστη του ακριβώς γιατί είναι άνθρωπος.

Οπότε μάλλον τελείωσα για σήμερα, αυτά είχα να πω, δεν ξέρω ποια ήταν η ουσία αλλά τελείωσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...