Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Το τέρας έρχεται - A monster Calls του Patrick Ness έρχεται στη μεγάλη οθόνη


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!


Μια ακόμα τεράστια (πραγματικά το εννοώ!) επιτυχία  έρχεται για να ταράξει τα νερά.  Ένα πολυβραβευμένο βιβλίο από τον επίσης πολυβραβευμένο Patrick Ness.Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να πω πάρα πολλά για το βιβλίο, καθώς προμηνύεται ανάρτηση αποκλειστικά και μόνο για αυτό, και όχι για την ταινία. Αλλά νομίζω πως πρέπει να δώσω μερικές διευκρινίσεις....

Στη Μεγάλη Βρετανία κέρδισε - για πρώτη φορά στην ιστορία! - τα δύο σημαντικότερα βιβλία για παιδικά - εφηβικά βιβλία, το Carnegie Medal για το κείμενο του P. Ness και το Greenaway για της εικόνες του J. Kay.

Στη Γερμανία έχει τιμηθεί με το Jugendliteraturpreis, το σημαντικότερο βιβλίο για εφηβικά βιβλία.

Έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες.Και αφού περάσαμε το κομμάτι με το γερμανικό βραβείο που δεν ξέρω πως προφέρεται, ήρθε η ώρα να πω πως η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Και να το trailer:


 
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα προσωπικά το trailer με συγκλόνισε. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Εθιστικό? Εξωπραγματικό? Δεν ξέρω, αν και το τελευταίο μου θύμισε το σχόλιο του John Green για τον Patrick Ness:

<<Ο Patrick Ness είναι ένας εξωπραγματικά καλός συγγραφέας.>>


Η ώρα για τους πρωταγωνιστές μας τώρα:


  • Η Felicity Jones ως Μαμά
  • Ο Toby Kebbell  ως Μπαμπάς
  • Ο Liam Neeson ως Το Τέρας 
  •  Η Sigourney Weaver ως Γιαγιά
Και τέλος ο  Lewis MacDougall ως Κόνορ, ο νεαρός πρωταγωνιστής μας.


Σκηνοθετεί ο J.A. Bayona.Τώρα που την βλέπω, αυτή η ανάρτηση δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη. Ίσα ίσα, μικρή θα την έλεγες. Αλλά νομίζω πως το νέο από μόνο του είναι τεράστιο, οπότε νομίζω πως έχω το δικαίωμα να δώσω στον εαυτό μου μια δικαιολογία.

Λοιπόν... αυτά από εμένα για την ώρα, θα τα ξανά πούμε...


Το επίσημο κανάλι είναι αυτό, μπείτε και δείτε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...