Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώτο μυθιστόρημα που διάβασα ποτέ - Μια τρελή τρελή τάξη: Μια εκδρομή γεμάτη εκπλήξεις - Das verrückte Klassenzimmer: Ein Schulausflug geht baden βιβλίο 2 by Jana Frey

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!

Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως σε λίγο καιρό αρχίζουν τα σχολεία, αποφάσισα να σας δείξω το πρώτο μυθιστόρημα που είχα την τύχη να διαβάσω.

Είμαι σίγουρη πως αυτό το βιβλίο ευθύνεται που μου αρέσουν τόσο πολύ τα βιβλία. Γιατί αν δεν είχα αυτή την τόσο όμορφη πρώτη εντύπωση, δεν νομίζω πως θα συνέχιζα να διαβάζω.


Το διάβασα μόνη μου σε πέντε ημέρες!
Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο είναι τρομακτικά μικρό: μόνο 100 σελίδες. Άρα η απορία είναι, γιατί διάβαζα τόσο καιρό μόνο 100 σελίδες? Θα σου πω. Το πρόβλημά μου στα 6 ήταν πως δεν μπορούσα να συνεχίσω το βιβλίο από εκεί που το είχα αφήσει την προηγούμενη μέρα. Δηλαδή, αν ήμουν στο κεφάλαιο 2, δεν μπορούσα να συνεχίσω, και έτσι πήγαινα πάλι στο πρώτο κεφάλαιο, και τα ξανά διάβαζα όλα από την αρχή.

Που αυτό σημαίνει πως ήταν πού χρονοβόρο και έτσι ενώ το αγόρασα ένα καλοκαίρι,, πιθανότατα να το τελείωσα τον Χειμώνα, αφού είχα καταλήξει πως αν το διαβάζω ξανά και ξανά από την αρχή, δεν έχει καμία ουσία.


Είναι κατσούφης και τους απαγορεύει τα πάντα: να τραγουδούν, να μασούν τσίχλες, να πιάνουν τα παράθυρα με τα χέρια τους. Με λίγα λόγια, ο οδηγός του λεωφορείου που συνοδεύει τη Γ΄ Δημοτικού στη σχολική εκδρομή είναι πολύ αντιπαθητικός. Eυτυχώς, η κυρία Κουκουβαγίδου, η δασκάλα της τάξης, παίρνει με το καλό τον κατσούφη οδηγό. Πολύ σύντομα αναλαμβάνει να του εκπληρώσει την πιο μεγάλη επιθυμία του – ακόμη και αν για να τα καταφέρει χρειαστεί να κάνουν όλοι μαζί ένα παράξενο ταξίδι στο χρόνο. Στο δρόμο τους συναντούν άγριους δεινόσαυρους, και ξαφνικά όλα δείχνουν ότι η εκδρομή της Γ΄ Δημοτικού κινδυνεύει να καταστραφεί...


Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς, ενώ στα ελληνικά έχουνε μεταφραστεί τα πρώτα τρία. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος, και είμαι πραγματικά περήφανη, που ενώ έλεγε πως είναι για παιδιά 9 χρονών, εγώ το διάβασα στα 6, και αναποδογύριζα το βιβλίο έτσι ώστε το 9 να γίνει 6. Είμαι πολύ τυχερή που είχα την τύχη να διαβάσω ένα τόσο ωραία ¨παιδικό¨ βιβλίο, γιατί αν δεν το είχα διαβάσει, πιθανότατα να μην υπήρχε και αυτό το blog. Βέβαια για κάποιους αυτό θα ήταν ευλογία. Τέλος πάντων, ας πάμε στην υπόθεση:

Αυτό που μόλις σήμερα συνηδιτοιποίησα είναι πως την δασκάλα τους την λένε Κουκουβαγίδου, που σημαίνει πως πήρε το όνομά της προφανέστατα από τις κουκουβάγιες. Άρα εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως υπάρχουν κι άλλα βιβλία που οι μάγισσες έχουν κάποιες συναναστροφές με κουκουβάγιες.

Και πρέπει να είστε σίγουροι πως είναι πάρα πολύ τυχερά τα παιδία που έχουν δασκάλα τους την κυρία Ευτυχία Κουκουβαγίδου.

Γιατί έχουν πορτοκαλιές, φοινικόδεντρα, στα ντουλάπια παγωτά και ένα κροκόδειλο που μιλάει και το όνομά του είναι Μοξμοξ.

Με λίγα λόγια μια καθημερινή τάξη.

 Πριν συνεχίσω πρέπει να πω πως η συγκεκριμένη ανάρτηση ίσως είναι και η πιο δύσκολη που έχω κάνει. Γιατί το βιβλίο είναι πραγματικά παιδικό. Και ας μην  συζητήσουμε το γεγονός του ότι έπρεπε να περάσω όλες τις φωτογραφίες που τράβηξα από το κινητό στον υπολογιστή. Ας μην το συζητήσουμε.-  

Το ωραίο με την όλη υπόθεση είναι πως τα πάντα μπαίνουν στη θέση τους απλά με ένα <<πλοπ>>. Και όταν σου λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα.
   Η αφηγήτρια του βιβλίου είναι η Άννα...
... που μας εξιστορεί το πως ένα έφηβος έκανε βλακείες, για ένα γαλάζιο μπουκάλι στο νερό μιας λίμνης, για ... κάτσε, στάσου, υπάρχει και ένα μπουκάλι ακόμα. Και, για δες, κι άλλο.  Τι είναι αυτά τα μπουκάλια?Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...