Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

The Wizarding World of Harry Potter - Minerva McGonagall

Χρόνια Πολλά κυρία McGonagall

Λοιπόν, δεν προσπαθώ σίγουρα να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, αλλά η ανάρτηση που βλέπετε εδώ αρχικά γράφτηκε στις 4 Οκτωβρίου κανονικότατα, αλλά σήμερα 30 Δεκεμβρίου αποφάσισα να την διαγράψω ολοκληρωτικά, και να την ξανά γράψω, και όλο αυτό πρέπει να γίνει πριν μπει το 2017. Οπότε, αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ελπίζατε, so sorry mates.

   Το μεγαλύτερο παιδί, και η μοναδική κόρη, ήταν η Minerva McGonagall, απόγονος της μάγισσας Isobell Ross, και του muggle Robert McGonagall, των οποίων την ιστορία μπορείτε να δείτε εδώ..
   Μεγαλωμένη σε ένα περίεργο περιβάλλον, καθώς ο πατέρας της μέχρι και κάποια ηλικία δεν γνώριζε το γεγονός ότι η γυναίκα του, η κόρη του αλλά και οι δύο υίοι του, είχαν μαγικές δυνάμεις, έκανε την αναχώρησή της για το Hogwarts ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, αφού από τότε που θυμόταν τον εαυτό της, το κλίμα στο σπίτι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό, διότι από τότε που ο πατέρας της έμαθε την αλήθεια για τις μαγικές τους δυνάμεις δεν ξανά ήταν ο ίδιος.   Έγινε πολύ στενή φίλη με τον Filius Flitwick, αν και αυτή τοποθετήθηκε στο Gryffindor, σε αντίθεση με τον δεύτερο που κατατάχτηκε στον κοιτώνα του Ravenclaw.
   Από πολύ νωρίς ξεχώρισε τόσο στα μαθήματα όσο και στο μάθημα των Μεταμορφώσεων-Transfiguration πιο ιδικά, όσο και στο Quidditch. Έγινε πολύ καλή φίλη με την Pomona Sprout, μια φιλία που κρατάει ακόμα.
   Στα τέλη της παραμονής της στο Hogwarts ως μαθήτρια, έπειτα από την βοήθεια του καθηγητή της  Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, κατάφερε και έγινε ένας Ζωομάγος-Animagus.   Έπειτα από την αποφοίτησή της, η νεαρή (μονάχα 18 χρονών) Minerva McGonagall αποφασίζει να περάσει το καλοκαίρι της με την οικογένεια της. Εκείνο τα καλοκαίρι θα ήταν, που θα έδειχνε ξεκάθαρα πως ήταν η κόρη της μητέρας της, αφού ερωτεύτηκε και αυτή ένα muggle αγόρι.
   Χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν, ο Dougal McGregor της έκανε πρόταση γάμου, καθώς μοιράζοντας το ίδιο χιούμορ και το ίδιο πάθος για αυτά που πίστευαν. Η Minerva McGonagall δέχτηκε.
   Τη νύχτα όμως ενδιάμεσα, σκέφτηκε όλα τα στραβά που θα μπορούσαν να συμβούν αν παντρευόντουσαν. Αυτή θα έπρεπε να μετακομίσει στο Λονδίνο μιας που ήταν πρόθυμη να δεχτεί τη δουλειά που της πρόσφεραν στο Υπουργείο Μαγείας, και αυτός σίγουρα δεν θα την ακολουθούσε. Έτσι το επόμενο πρωί, του είπε πως άλλαξε γνώμη. Και αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Minerva McGonagall στάθηκε δειλή.
   Η καριέρα της όμως στο Υπουργείο δεν την έκανε ευτυχισμένη, ανακαλύπτοντας πως η Σκοτία άρχισε να της λείπει. Τότε ήταν που - μετά από δύο χρόνια εργασία στο Υπουργείο - έστειλε κουκουβάγια στο Hogwarts ζητώντας δουλειά ως καθηγήτρια. Η απάντηση ήρθε μέσα σε λίγες ώρες, με την υπογραφή του Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore.    Αν και δεν ήθελε να το παραδεχτεί ήταν ακόμα ερωτευμένη με τον Dougal McGregor, ενώ κρατούσε τα γράμματά του, λέγοντας στον εαυτό της πως είναι καλύτερα να είναι κλειδωμένα τα γράμματα παρά το ραβδί της. Αυστηρή καθηγήτρια, εκπληκτική όμως στη δουλειά της, το σοκ ήταν μεγάλο για αυτή όταν έμαθε από τη μητέρα της πως ο Dougal McGregor είχε παντρευτεί.
   Εκείνη η μέρα (οκ, βράδυ ήταν) ήταν που θα ερχόταν κοντά με τον Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore λέγοντας του όλη την ιστορία της δακρυσμένη, ενώ και ο ίδιος θα της αποκάλυπτε κάποια πράγματα για την οικογένειά του, αναπτύσσοντας μια πάρα πολύ δυνατή φιλία.
   Παρόλο που είχαν καιρό να ιδωθούν η Minerva McGonagall κρατούσε επαφή με το παλιό της αφεντικό, Elphinstone Urquart, όταν σε μια επίσκεψη του στη Σκοτία της έκανε πρόταση γάμου, αυτή όμως αρνήθηκε, ακόμα ερωτευμένη με τον Dougal McGregor. 
   Στο πέρασμα των χρόνων της έκανε πρόταση γάμου πολλές, συνεχόμενες και συχνές φορές, αλλά η απάντησή της ήταν πάντα αρνητική, μέχρι και τον θάνατο του Doula McGregor, αν και φρυκτά επώδυνος, ήταν σαν να την ελευθέρωνε. Όταν λοιπόν της έκανε για μια ακόμα φορά πρόταση με άσπρα μαλλιά πια, αυτή δέχτηκε. Αγόρασαν ένα σπίτι στο Hogsmeade έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά της..
   Θα μπορούσε να θεωρηθεί φεμινίστρια, αφού αρνήθηκε να πάρει το όνομα του άντρα της. Το γιατί όμως αρνιόταν τόσο πεισματικά ένα ¨καθαρόαιμο¨ όνομα, αναρωτιόντουσαν πολλοί.
   Η εποχή που ήταν παντρεμένη ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες. Αν και δεν έκαναν παιδιά, τα ανίψια της τους επισκέπτονταν συχνά, και η κυρία McGonagall ένιωθε πλήρης.
   Ο θάνατος του συζύγου της από ένα φυτό ονόματι Venomous Tentacula ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για αυτή. Έπειτα από την κηδεία, επιστρέφει στο δωμάτιο της στο Hogwarts, ρίχνοντας όλη της την θλίψη στη δουλειά, με λίγους να καταλαβαίνουν πως υπέφερε..

Δεν νομίζω πως είναι σωστό να χρησιμοποιήσω τη λέξη κρίμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ και άλλη λέξη, για να περιγράψω το πόσο κρίμα είναι που αυτή η γυναίκα, έχει πληγωθεί από τους περισσότερους άντρες που πέρασαν από τη ζωή της. Πόσο κρίμα είναι που μια τέτοια γυναίκα δεν έγινε ποτέ μητέρα. Βιολογική τουλάχιστον, γιατί μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ήταν αυτή που στεκόταν δίπλα σε όλα όσα παιδιά πονούσαν. Και ας μην συζητήσουμε το γεγονός ότι ήταν άσος στο Quidditch. Νομίζω πως απλά χρειάζεται να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ ένα τόσο δυνατό χαρακτήρα, που ήταν πάντα δίπλα στους άλλους, ακόμα και αν η ίδια πονούσε. 

Χρόνια Πολλά.-

2 σχόλια:

  1. Το Early Heartbreak το έχεις γράψει 2 φορές!! Όπως και να έχει υπέροχο κείμενο!! Χρόνια της Πολλά!! Ήταν η αγαπημένη μου καθηγήτρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μου το ξανά έγραψαν, σε ευχαριστώ. Εμένα είναι η αμέσως επόμενη από τον Remus Lupin :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...