Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Hogwarts Weekly - Sirius Black

Χρόνια πολλά Sirius Black


by 


Έχω την αίσθηση πως ο Sirius Black σαν όνομα είναι ακριβώς σαν το όνομα Harry Potter: τον ξέρουν όλοι. Βέβαια αυτό μπορεί να ισχύει μόνο στην δική μου τάξη γιατί τόσες φορές που πετάω άγνωστα ονόματα στους lesser mortals συμμαθητές μου όλο και κάτι συγκρατούν και τελικά τους θυμούνται. Εν κατά κλείδει όμως ο Sirius Black είναι πολύ διάσημος.

Ένα πράγμα για το οποίο θέλω να σχολιάσω όσο τίποτα είναι τα μαλλιά του Σείριου Μπλακ. Πριν μερικές εβδομάδες επέστρεψα από το σχολείο όταν είδα έναν τύπο γύρω στα 22 με μαύρα μακριά μαλλιά μέχρι τους ώμους. Να πω επιπρόσθετα πως ο τύπος αυτός είχε τατουάζ στα χέρια, νομίζω σκουλαρίκι στο κάτω χείλος και ένα τσιγάρο στο στόμα. Ε, μόλις λοιπόν τον είδα ήρθε κατευθείαν στο μυαλό μου ο Σείριος Μπλακ. Εκεί που όμως θέλω να σταθώ είναι τα μαλλιά του. Ήταν στην εντέλεια. Δεν πετούσε ούτε μια τούφα και φαινόταν πως είχε περάσει πολύ ώρα μπροστά στον καθρέφτη για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και ας μην σχολιάσω πως είχε υπέροχο άρωμα. Και ας μην το θυμάμαι με ακριβώς. Τότε ήταν λοιπόν που συνειδητοποίησα πως τα μαλλιά του Σείριου Μπλακ είναι χωρίς καμία απολύτως ατέλεια.  

Που σημαίνει πως η παραπάνω εικόνα δεν έχει καμία απολύτως λογική για εμένα.Αλλά καλύτερα να σταματήσω να φλυαρώ και ας σας μιλήσω πραγματικά για τον Sirius Black.
   Γεννήθηκε σαν χθες στην διάσημη οικογένεια των Black. Το δεύτερο του όνομα το έχει πάρει από τον πατέρα του και είχε ένα μικρότερο αδελφό. Μετά από ψάξιμο, και από την μεριά της μητέρας του και από την μεριά του πατέρα του είναι ένας Black. Βέβαια η αλήθεια να λέγεται πως ποτέ δεν ένιωσε τους γονείς του (και γενικά όλο του  το σόι) ποτέ σαν οικογένεια του. Την πραγματική του οικογένεια θα την γνώριζε την Τετάρτη  1 Σεπτεμβρίου 1971.Η διάσημη οικογένεια Black από πάππου προς πάππου ήταν τοποθετημένοι στο Slytherin. Και φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό. Τα περισσότερα μέλη της ήταν πασίγνωστοι Death Eaters.  Ε, λοιπόν, ο Sirius Black ήταν το ακριβώς αντίθετο.Ο Sirus Black ήταν ένας Gryffindor. Ίσως ένας καβαλημένος Gryffindor, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήταν και παραμένει ένας από τους πιο γενναίους άντρες που υπήρξαν ποτέ.Όπως είπα, στο σχολείο Hogwarts βρίσκει την πραγματική του οικογένεια. Τους φίλους του. Τους γνωστούς σε όλους James Potter, Remus Lupin και τον Peter Pettigrew. Αλλά δεν νομίζω πως ήταν μονάχα αυτοί. Θέλω να πω, ΉΤΑΝ Ο SIRIUS BLACK, δεν γίνεται να είναι μόνο αυτοί. Όσο και αν τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια ως προς το πρόσωπο του James Potter 1, εδώ μιλάμε για τον Sirius Black. Νομίζω πως όλοι όσοι έχουν προσπαθήσει να φανταστούν τον Sirius Black στα νεανικά του χρόνια θα είχαν στο μυαλό τους το κλασσικό bad boy type. Μηχανή, τσιγάρο, πολλά κορίτσια, τατουάζ, πολλά σκουλαρίκια.. Η προσωποποίηση του <<κακού αγοριού>>.Η γενική γνώμη του κόσμου είναι πως τα πάντα έρχονται σε ένα τέλος. Τελειώνουν. Αν το δούμε από αυτή τη μεριά, στη ζωή του Black πολλά πράγματα τελείωσαν. Αυτός και όλη του η οικογένειά αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν γρήγορα. Ένας πόλεμος βασίλευε έξω από το κάστρο που αποκαλούσαν σπίτι. Και αυτός ο πόλεμος έμπαινε σιγά σιγά μέσα στο σπίτι τους. Αυτό που εννοώ είναι πως η εξουσία του Lord Voldemort ήταν σε μεγάλη ακμή, λογικό ήταν να έγιναν στόχοι πολλά myggle-born παιδιά. Ήταν λοιπόν αναγκασμένοι από 16-17 χρονών να σκέφτονται κάτι για να αλλάξουν την πορεία της ιστορίας. Να προστατέψουν φίλους και οικογένεια. Άρα ο Sirius Black μεγάλωσε γρήγορα, σε μια ηλικία που τα παιδιά της δικής μας (και όχι μόνο) χώρας νοιάζονται μόνο για τους καλούς βαθμούς στο σχολείο.Μπορεί γενικά αυτός ο άνθρωπος να έχει χάσει πολλά, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν έχασε και δεν θα χάσει ποτέ είναι οι φίλοι του. Η οικογένειά του. Οι άνθρωποι που θα έχει για μια ζωή δίπλα του αλλά και αυτός το ίδιο.Αλλά όπως όλοι έχουμε καταλάβει μέσω των βιβλίων, η ζωή ποτέ δεν είναι δίκαιη. Αλλά για να φτάσω στο κομμάτι αυτό πρέπει να ξεκινήσω με ένα άλλο.

Το πρόσωπο του Sirius Black έχει γίνει αφορμή για πάρα πολλά OTP ή Ships, ή δεν ξέρω και  εγώ πως λέγονται. Ένα από τα διασημότερα είναι και το Wolfstar: Sirius Black-Remus Lupin. Αλλά το δικό μου αγαπημένο είναι το Blackinnon
Η Marlene Mckinnon και ο Sirius Black. 


Και επιστρέφω από εκεί που ξεκίνησα: η ζωή δεν είναι δίκαιη. Δεν είναι δίκαιη γιατί η οικογένεια του τον απαρνήθηκε γιατί πίστευε το σωστό και στην ισότητα. Δεν ήταν δίκαιη γιατί έχασε την γυναίκα που αγάπησε. Δεν είναι δίκαιη γιατί έχασε τον καλύτερό του φίλο και της αδελφή του ένα χρόνο μετά την γέννηση του βαφτισιμιού του. Δεν είναι δίκαιη γιατί ένας από τους καλύτερους φίλους του τους πρόδωσε. Δεν είναι δίκαιη γιατί φυλακίστηκε 12 ολόκληρα χρόνια για κάτι το οποίο δεν έκανε. Δεν είναι δίκαιη γιατί στα μάτια του μοναδικού πραγματικού του φίλου ήταν νεκρός. Δεν είναι δίκαιη γιατί δεν πρόλαβε να κάνει οικογένεια και ξέρω πως θα ήταν εκπληκτικός πατέρας. Δεν είναι δίκαιη γιατί γιατί δεν έζησε με τον βαφτισιμιό του. Δεν είναι δίκαιη γιατί όλος ο κόσμος τον περνούσε για τον χειρότερο εγκληματία που υπήρξε  ποτέ. Δεν είναι δίκαιη γιατί ήταν αναγκασμένος να είναι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους χωρίς να μπορεί να πολεμήσει. Δεν είναι δίκαιη γιατί κάποτε, κάποιος τον κατηγόρησε για δείλια, αυτόν, έναν από τους πιο γενναίους. Δεν είναι δίκαιη γιατί δεν πρόλαβε να γνωρίσει το παιδί που θα κουβαλούσε το όνομά του. Δεν είναι δίκαιη γιατί χάθηκε πολύ γρήγορα.

Ελάτε τώρα, αφού το ξέρω σας συγκίνησα. Είμαι πολύ drama queen όταν θέλω...Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά. Ναι, αν το σκεφτείς είναι νεκρός αλλά έχω δύο παρεμβάσεις περί αυτού:

1) Για εμένα αυτός και όλοι η υπόλοιποι συμμορία του είναι ακόμα ζωντανοί. 

2) Ακόμα και αν αυτό δεν συμβαίνει, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους του τους αγαπημένους του, και ας το θυμούνται..


Κάποιες φωτογραφίες είναι από την viria13 στο Deviant Art, και από το tumblr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...