Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

The Wizarding World of Harry Potter - Rubeus Hagrid

Χρόνια Πολλά Rubeus Hagrid.
Λοιπόν, να με πάλι εδώ και αυτό το Σάββατο για να σας γράφω για τον γνωστό σε όλους τους Potterheads, Rubeus Hagrid. Βέβαια όλο τον φωνάζουν σκέτο Hagrid. Και βασικά είχε γενέθλια στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά θα περάσω το γεγονός και θα συνεχίσω μονοπωλώντας σάς το ενδιαφέρον..Αυτή η εικόνα είναι το σημείο τομής με το οποίο έχει γίνει γνωστός. You are a wizard, Harry.
 Αλλά η αλήθεια της ιστορίας της ζωή του δεν την μάθαμε πριν το δεύτερο βιβλίο.

Η αλήθεια είναι πως από μικρός ήταν ιδιαίτερα σκληραγωγημένος. Επιστημονικά μιλώντας θεωρείται ημίαιμος. Βέβαια κανείς δεν θυμάται αυτή τη λεπτομέρεια όταν στο πρώτο βιβλίο είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Norbert (που τελικά αποδείχτηκε Norberta) τον Νορβηγικό δράκο. Όπως είπα και πιο πάνω, από μικρός ήταν σκληραγωγημένος, καθώς ήταν αναγκασμένος να ζήσει μόνο με τον πατέρα του αφού η μητέρα του τους άφησε. Τέλος πάντων. Συνεχίζω.Αποβλήθηκε στο δεύτερό του έτος από το Χόγκουαρτς άδικα έμμεσα, αλλά ας το παραδεχτούμε είχε εισάγει μέσα στο σχολικό χώρο μια τεράστια αράχνη. Δεν νομίζω πως αυτό είναι ιδιαίτερα νόμιμο. Αλλά επίσης δεν νομίζω πως θα έπρεπε να του καταστρέψουν το ραβδί. Μα παρόλα αυτά και παρόλο που δεν τελείωσε το σχολείο, αυτό δεν σημαίνει πως είχε κάποιες λιγότερες γνώσεις από κάποιον που το τελείωσε (στον τομέα του τουλάχιστον). Και ύστερα, ήταν πάντα κοντά στου μαθητές του, σαν πραγματικός γονιός, ίσως γιατί ήξερε πως είναι να μεγαλώνεις χωρίς έναν από τους γονείς σου.


Μια ακόμα φράση που έχει μείνει στην ιστορία.

Αλλά εκτός από όλα αυτά που είπαμε, είναι ο άνθρωπος που έβαλε τον τότε μικρό Harry Potter στο μαγικό τους κόσμο. Ήταν αυτός που τον έβαλε.. αλλά και αυτός που θα τον γυρνούσε πίσω. ΄Ήταν ίσως το πρώτο πρόσωπο που θεώρησε οικογένειά του. Χρόνια Πολλά λοιπόν..

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...