Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Τι θα διαβάσω το καλοκαίρι

Γεια σας παιδιά   Το καλοκαίρι έχει μπει και στη δικιά μου περίπτωση, καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση. Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, παρά να περάσω αυτόν το χρόνο διαβάζοντας βιβλία.
   Δεν ξέρω αν το  έχω αναφέρει σε κάποια προηγούμενη ανάρτησή μου, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερη φαν του καλοκαιριού. Ωραία είναι μωρέ, αλλά όταν ζεις στην Ελλάδα αν δεν είσαι όλη την ώρα κοντά σε μια παραλία δεν την βγάζεις καθόλου εύκολα. Σήμερα νομίζω εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε γύρω στου 35°C. Θα προτιμούσα να πάω κάπου στο βορρά, αλλά τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
   Είμαι πολύ περήφανη για τις φετινές μου επιλογές. Έχουν λίγο από όλα και ανυπομονώ να τις μοιραστώ μαζί σας. Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές- Murder On The Orient Express της Agatha Cristie.

Ο Ηρακλής Πουαρό, αφού εξιχνίασε μια υπόθεση στη Συρία, έλπιζε ν' απολαύσει τις διακοπές του στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ένα επείγον τηλεγράφημα, τον καλεί να επιστρέψει στην Αγγλία. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, θα επιβιβαστεί στο Όριεντ Εξπρές παρέα με τον παλιό του φίλο, τον κύριο Μπουκ, που είναι διευθυντής της σιδηροδρομικής εταιρίας. Το ταξίδι, δυστυχώς, δεν προοιωνίζεται ευχάριστο.
   Ο Πουαρό θα συναντήσει την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη στο σταθμό, καθώς όλα τα βαγόνια είναι γεμάτα. Έτσι αναγκάζεται να μοιραστεί μια καμπίνα με τον Έκτωρ Μακ Κουήν, γραμματέα ενός πλούσιου Αμερικανού επιχειρηματία, του Σάμιουελ Ράτσετ. Ο Πουαρό αρνείται να εργαστεί για λογαριασμό του Ράτσετ, απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει η φάτσα του. Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη θ' ακολουθήσει όταν το τρένο ακινητοποιηθεί από τα χιόνια. Εκεί ο συνοδός του τρένου, ύστερα από επανειλημμένες απόπειρες, θα κατορθώσει να εισχωρήσει σ' ένα κλειστό διαμέρισμα της κλινάμαξας, όπου τον περιμένει υπομονετικά ένα πτώμα! 

   Ο Πουαρό έχει δουλειά μπροστά του.

   Είναι η πρώτη μου επαφή με τη συγγραφέα. Ανυπομονώ να ανακαλύψω το ντόρο γύρω από το όνομά της και γιατί έχει δοξαστεί τόσο από το φανατικό κοινό της. Ίσως η πιο διάσημη περιπέτεια του Hercule Poirot είναι στα χέρια μου.Περηφάνια και Προκατάληψη - Pride and Prejudice της Jane Austen


Όταν σε μια επαρχιακή αγγλική πόλη φτάνουν για διακοπές δύο νεαροί και πλούσιοι αριστοκράτες, η μικρή κοινωνία της περιοχής αναστατώνεται και ανάμεσα στις μητέρες που έχουν ανύπαντρες κόρες αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισμός για το ποιες θα κερδίσουν τους δυο πολύφερνους γαμπρούς. Στον ανταγωνισμό συμμετέχουν φυσικά και οι ίδιες οι κόρες, με εξαίρεση τη νεαρή Ελίζαμπεθ, που έξυπνη, όμορφη και ανεξάρτητη καθώς είναι, αρνείται να μπει σε ένα παιχνίδι που το θεωρεί ταπεινωτικό. Αντίθετα, υπερασπίζεται με πείσμα, ευστροφία και ειλικρίνεια τη γυναικεία της αξιοπρέπεια και δίνει ένα καλό μάθημα στον πιο πλούσιο, τον πιο γοητευτικό αλλά και πιο σνομπ από τους δύο νεαρούς αριστοκράτες. Όμως, από τη σύγκρουση ανάμεσα στο γεμάτο προκαταλήψεις αριστοκράτη και την όλο περηφάνια κοπέλα θα γεννηθεί ένας έντονος και κρυφός έρωτας, που θα οδηγήσει τελικά στο σμίξιμο των δυο τους.

   Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να διαβάσω κάποιο βιβλίο της Jane Austen. Γενικά, φέτος το καλοκαίρι λέω να βυθιστώ στην κλασική λογοτεχνία. Και άλλωστε, σαν μεγάλη φαν του Colin Firth, πρέπει να καταλάβω επιτέλους γιατί ο κύριος Darcy έχει τέτοιο μεγάλο fan club.Πάγος Σαν Φωτιά - Ice Like Fire της Sara Raasch

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
ΜΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΑΓΕΙΑ.
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Μπορεί η Μίρα να είναι Βασίλισσα και πολεμίστρια;
   Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που οι Χειμερινοί απελευθερώθηκαν και ο βασιλιάς της Άνοιξης, ο Άνγκρα, εξαφανίστηκε – κατά κύριο λόγο χάρη στη βοήθεια του Κόρντελ.
   Το μόνο που θέλει η Μίρα είναι να είναι ο λαός της ασφαλής. Όταν το χρέος προς το Κόρντελ αναγκάζει τους Χειμερινούς να σκάψουν στα ορυχεία τους για να εξασφαλίσουν πληρωμή, ξεθάβουν κάτι ισχυρό και πιθανώς επικίνδυνο: Το χαμένο χάσμα της μαγείας της Πριμόρια. Ο Θέρων αντιμετωπίζει αυτή την ανακάλυψη ως μια ευκαιρία – με τόση πολλή μαγεία, ο κόσμος μπορεί επιτέλους να υψώσει ανάστημα ενάντια σε απειλές όπως είναι ο Άνγκρα. Όμως η Μίρα φοβάται τον κίνδυνο που θέτει το χάσμα – την τελευταία φορά που ο κόσμος είχε πρόσβαση σε τόση πολλή μαγεία, γεννήθηκε η Παρακμή. Έτσι όταν ο βασιλιάς του Κόρντελ διατάζει τους δυο τους να ξεκινήσουν μια αποστολή στα βασίλεια της Πριμόρια για να ανακαλύψουν τα μυστικά του χάσματος, η Μίρα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το ταξίδι για να εξασφαλίσει στήριξη έτσι ώστε να κρατήσει το χάσμα κλειστό και τον Χειμώνα ασφαλή – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να συγκρουστεί με τον Θέρων. Μπορεί όμως να το κάνει χωρίς να βάλει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπά;
   Το μόνο που θέλει ο Μάθερ είναι να είναι ελεύθερος. Η φρίκη που βίωσαν οι Χειμερινοί είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή για την Τζένιουαρι – αφήνοντας τον Χειμώνα ευάλωτο απέναντι στην όλο και μεγαλύτερη καταπίεση από το Κόρντελ. Όταν η Μίρα φεύγει για να ψάξει για συμμάχους, ο Μάθερ αποφασίζει να πάρει την ασφάλεια του Χειμώνα στα χέρια του. Θα μπορέσει να ξαναχτίσει το διαλυμένο του βασίλειο και να τους προστατεύσει από καινούριες απειλές;

   Καθώς ο ιστός της ισχύος και της εξαπάτησης γίνεται όλο και πιο σφιχτός, ο Θέρων παλεύει για τη μαγεία, ο Μάθερ παλεύει για την ελευθερία – και η Μίρα αρχίζει να αναρωτιέται μήπως θα πρέπει να παλέψει όχι μόνο για τον Χειμώνα αλλά και για τον κόσμο.

   Το δεύτερο μέρος της τριλογίας Snow Like Ashes έφτασε στην Ελλάδα με επτά μήνες καθυστέρηση. Ας μην κολλήσουμε όμως πολύ σε αυτό το γεγονός. Ανυπομονώ να διαβάσω την συνέχεια μιας τόσο ιδιαίτερης σειράς. Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα: δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από το πρώτο. Υποθέτω πως θα πρέπει αν το ξαναδιαβάσω.


All the bright places της Jennifer Niven

Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him.

Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister’s recent death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it’s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the “natural wonders” of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It’s only with Violet that Finch can be himself—a weird, funny, live-out-loud guy who’s not such a freak after all. And it’s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet’s world grows, Finch’s begins to shrink.

This is an intense, gripping novel perfect for fans of Jay Asher, Rainbow Rowell, John Green, Gayle Forman, and Jenny Downham from a talented new voice in YA, Jennifer Niven.


   Δύο βιβλία της κυρίας Niven έχω στη βιβλιοθήκη μου το: All the bright places και το: Holding up the universe και ανυπομονώ και για τα δύο. Το πρώτο κυκλοφορεί στα ελληνικά με τίτλο Όλα τα φωτεινά μέρη από τις Εκδόσεις Κέδρος - βέβαια η μαμά μου δεν το ήξερε αυτό όταν το παράγγειλε στα αγγλικά..


Ανεμοδαρμένα Ύψη - Wuthering Heights της Emily Brontë

Τα "Ανεμοδαρμένα ύψη" είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και σχεδόν δαιμονικού έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο και τον Χίθκλιφ, ένα αδέσποτο παιδί που υιοθέτησε ο πατέρας της Κάθριν. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο Χίθκλιφ προπηλακίζεται και εξευτελίζεται από τον αδελφό της Κάθριν, τον Χίντλεϊ, και πιστεύοντας από μια παρεξηγημένη φράση της ότι η αγάπη του για αυτήν δεν βρίσκει ανταπόκριση, εγκαταλείπει τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και επιστρέφει μετά από χρόνια ως πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος. Βάζει αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο αβυσσαλέου μίσους με σκοπό να εκδικηθεί για τα δεινά που είχε υποστεί στο παρελθόν. Η πλοκή της ιστορίας είναι πολυεπίπεδη και χαρακτηρίζεται από αμείλικτη βιαιότητα, όμως ο επιτυχημένος χειρισμός αυτής της πολύπλοκης δομής, οι παραστατικές περιγραφές του ερημικού τοπίου των χερσότοπων του Γιόρκσερ και το ποιητικό μεγαλείο της Έμιλι Μπροντέ συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο, ώστε το μυθιστόρημα να αποτελεί αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας.

   Είμαι και εγώ από αυτά τα παιδάκια που έχουν στο σπίτι τους από εκείνες της παιδικές εκδόσεις με τα κλασικά της λογοτεχνίας. Ένα από αυτά είναι και το Ανεμοδαρμένα Ύψη που θέλω να διαβάσω πάρα πολύ. 


Πολύ μακριά πολύ κοντά - One plus One της Jojo Moyes


Σκέψου το εξής υποθετικό σενάριο: η ζωή σου είναι χάλια. Μαύρα χάλια. Ο σύζυγός σου έχει γίνει καπνός, ο έφηβος γιος του συζύγου σου, τον οποίο μεγαλώνεις εσύ, είναι θύμα bullying, και στην κόρη σου, μαθηματική ιδιοφυΐα, παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να δια- κριθεί, την οποία δεν μπορείς να πληρώσεις. Αυτή είναι πάνω κάτω η ζωή της Τζες∙ μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο «ιππότης με το άσπρο άλογο» και προσφέρεται να τη σώσει. Βέβαια, στην περίπτωσή της ο ιππότης είναι ο Σπασίκλας Εντ, ο ενοχλητικός εκατομμυριούχος με την εταιρεία πληροφορικής, στου οποίου το εξοχικό εργάζεται ως καθαρίστρια. Ο Εντ, όμως, έχει κι αυτός τα δικά του προβλήματα. Προσφέρεται να βοηθήσει τη δυσλειτουργική αυτή οικογένεια και να τους πάει με το αυτοκίνητό του στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, αλλά αισθάνεται ότι αυτή είναι η πρώτη ανιδιοτελής πράξη που έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια… Ίσως να είναι και η μοναδική ανιδιοτελής πράξη που έχει κάνει ποτέ. 

Τα τρία τέταρτα του βιβλίου μας διηγούνται ένα ταξίδι στο αυτοκίνητο με προορισμό τη Σκωτία (όχι απολύτως σίγουρη) και πρέπει να ξέρετε πως λατρεύω τα road trips, οπότε είναι μέσα στις προτεραιότητες μου.
Αυτό ήταν για σήμερα. Πείτε μου τα δικά σας σχέδια για το καλοκαίρι, πατήστε το όμορφο άσπρο κουμπάκι και κάντε μια κοινοποίηση. Θα τα πούμε σύντομα.Οι εικόνες είναι από τα sites: mashables, weheartit

12 σχόλια:

 1. γενικα βλεπω αρκετο κλασσικο. Εγω εχω δοκιμασει 1 κλασσικο
  το Τζειν Ειρ και ηταν ετσι και ετσι. Πιστευω πως ειναι για μεγαλυτερες ηλικιες. Εχουν υπερβολικη λεπτομερεια και εγω που το διαβασα στα αγγλικα εχει αρκετα δυσκολο
  λεξιλογιο. Πιστευω πως μολις μεγαλωσω και αλλο θα μου
  ειναι πιο ευκολο να διαβασω κλασσικα βιβλια.

  Ζηλεψα.😂και εγω θα κανω αυτη την αναρτηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λοιπόν ζηλιαρόγατε έχεις το ελεύθερο από εμένα. Ναι η αλήθεια είναι πως φέτος είπα να επεκτείνω λίγο τους ορίζοντές μου στο θέμα βιβλία. Ξέρω πολύ καλά τι λες, όντως στα αγγλικά είναι δύσκολο (διάβασα μόνο ένα απόσπασα στα αγγλικά και ήταν κάπως κουραστικό), αλλά λέω να το προσπαθήσω και όπου με βγάλει. Να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι..

   Διαγραφή
 2. Απο οτι βλεπω αρκετα βιβλια θελω να τα διαβασω και εγω ή τα εχω διαβασει...επομενως ξερεις σε ποιον θα πεις τις αποψεις σου οταν τα τελειωσεις😉.Κλασσικη λογοτεχνια λοιπον...χμ...η αληθεια ειναι οτι αν και θελω πααρα πολυ να διαβασω τα συγκεκριμενα βιβλια,κατι με κραταει πισω.Και αυτο γιατι τωρα που ξεκινανε οι προετοιμασιες για τις πανελληνιες,θελω τα βιβλια που θα διαβασω να τα απολαμβανω σιγουρα και να μην παιρνω μεγαλα ρισκα...ομως το σιγουρο ειναι οτι αργα η γρηγορα θα τα διαβασω και εγω😉.Επισης και εγω στο Χιονι σαν Σταχτη δεν θυμαμαι τιποτα😭😭και πραγματικα απορω πως συμβαινει αυτο γιατι θυμαμαι υποθεσεις με λεπτομερειες απο βιβλια που μου αρεσαν πολυ λιγοτερο😩😩Μαλλον και εγω θα πρεπει να το ξαναδιαβασω.Το All the bright places παντως σιγουρα αξιζει😀😢😉😉Καλο καλοκαιρινο διαβασμα!!(το οτι δεν σ αρεσει τοσο το καλοκαιρι δεν θα το σχολιασω)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω πως αν ήμουν και εγώ στη θέση σου, το ίδιο με εσένα θα έκανα. Ωστόσο νιώθω πως τα βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου έχει μια πολύ περιορισμένη θεματολογία, και θέλω να την εμπλουτίσω. Θα χαρώ να σου πω απόψεις για το All the bright places και για οποιοδήποτε άλλο.. Αυτό που είπες για τις υποθέσεις βιβλίων που δε σου άρεσαν τόσο.. μην ανησυχείς δεν είσαι η μόνη, και εγώ το παθαίνω και είναι πράγματι εξωφρενικό.

   Διαγραφή
 3. Το Περηφάνια και Προκατάληψη είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία, βέβαια αν έχεις δει την ταινία δεν θα σου κάνει τόση αίσθηση. Καλές επιλογές μου φαίνονται όμως ερώτηση: θα σου φτάσουν για το καλοκαίρι;; :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόλις αγόρασα το Περηφάνια και προκατάληψη και απλά ανυπομονώ. Δεν έχω δει ούτε την ταινία και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη γιατί επιτέλους θα διαβάσω ένα βιβλίο του οποίου το τέλος μου είναι άγνωστο. Η αλήθεια είναι πως δεν νομίζω πως θα φτάσουν, αλλά η ανάρτηση βγήκε λίγο μεγάλη (σε μήκος τουλάχιστον) και είπα να μην πω περισσότερα. Κριτικές όμως θα έρθουν και μάλιστα σύντομα.

   Διαγραφή
 4. Πολυ καλες επιλογες! Προσωπικα το Περηφανεια και Προκαταληψη το λατρεψα! Αν και κλασικο, δεν εχει καθολου βαρια ατμοσφαιρα! Αντιθετως, θα σου μεταδωσει το χαρουμενο κλιμα που επικρατει!
  Επισης, εαν σκεφτεσαι να προσθεσεις καποιο βιβλιο στη λιστα σου, να ξερεις πως το "Γυαλινο Σπαθι εκδοθηκε μολις χθες!!!��

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα θα προστεθεί κάτι στη λίστα μου, και για να είμαι ειλικρινής μόλις πριν πέντε λεπτά έμαθα πως κυκλοφόρησε το γυάλινο σπαθί. Είναι ένα από τα πολλά βιβλία που θέλω να διαβάσω, αλλά τουλάχιστον για τον Ιούνιο δεν θέλω να ξεκινήσω κάποια καινούρια σειρά. Αλλά σίγουρα χάρηκα πάρα πολύ. ( Παρεμπιπτόντως η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας ήταν ο Νοέμβριος του '16). Για το Περηφάνια και Προκατάληψη συνεχώς ακούω καλά λόγια και ανυπομονώ να τελειώσω το βιβλίο που διαβάζω αυτή τη στιγμή και να το αρχίσω. Ελπίζω να έχεις ένα ωραία καλοκαίρι.

   Διαγραφή
  2. Χαχααχα κι εγω κοιτουσα συνεχως την ημερομηνια εκδοσης, αλλα δυστυχως αναβαλοταν απο μηνα σε μηνα... Επιτελους, λοιπον!
   Επισης, να εχει ενα ομορφο καλοκαιρι, γεματο βιβλια😅Και να μην ξεχνας να μας ενημερωνεις!
   Υ.Γ. ενα απο τα καλυτερα κλασικα βιβλια που θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα, ειναι το Οσα Παιρνει ο Ανεμος! Ειναι καταπληκτικο!!!

   Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω, να είσαι σίγουρη..

   Διαγραφή
 5. Πολυ ωραιες επιλογες! Εγω αυτο το καλοκαιρι σκοπευω να διαβασω κλασσικη λογοτεχνια και βιβλια περιπετειας κυριως. Μου εδωσες πολλες ιδεες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα χαρώ πολύ να ακούσω την γνώμη σου. Χαίρομαι πολύ που σου έδωσα ιδέες. Ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι να έρθουν και κριτικές. Εύχομαι να έχεις ένα καλοκαίρι γεμάτο περιπέτεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...